“Een echte gamechanger in loofdoding”

NUCROP wint twee prijzen bij de PotatoEurope Innovation Awards

Düsseldorf, 2 september 2021 –NUCROP, de nieuwe hybride oplossing voor alternatieve loofdoding en onkruidbeheer, is door aardappelprofessionals wereldwijd uitgeroepen tot de meest innovatieve nieuwe technologie in de aardappelteelt. Naast de publieksprijsheeft NUCROP uit de dertig inzendingen ook de zilveren medaille gewonnen bij de Potato Europe Innovation Awards. Beide prijzen werden op 1 september 2021 in Lelystad uitgereikt.

De door de Duitse agtech-start-up CROP.ZONE ontwikkelde en in samenwerking met de Australische gewasbeschermingsspecialist Nufarm aan de Europese landbouwsector aangeboden oplossing voor hybride loofdoding en onkruidbestrijding maakt gebruikt van een geleidende vloeistof en elektrische stroom voor de vernietiging van ongewenste planten en onkruid.

“We zijn erg blij met beide prijzen”, zegt de CEO van CROP.ZONE Dirk Vandenhirtz. “Met deze nieuwe technologie helpen we landbouwers te voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van duurzame landbouw.”

Nufarm biedt de NUCROP-oplossing aan landbouwers aan via zijn distributienetwerk van kanaalpartners in de landbouwsector. De technologie achter het door CROP.ZONE ontwikkelde NUCROP combineert een organische vloeibare activator met een elektrische behandeling. Deze combinatie zorgt voor een snelle en efficiënte loofdoding. We willen de huidige toepassingsbreedte van twaalf meter in de toekomst vergroten om een nog snellere en betrouwbaardere behandeling mogelijk te maken.

“Als traditioneel gewasbeschermingsbedrijf zijn we blij telers vanaf dit jaar deze nieuwe, duurzame en effectieve oplossing te kunnen aanbieden. NUCROP vult ons portfolio chemische en biologische gewasbescherming aan en biedt een alternatieve oplossing, vooral voor gewassen waarvoor beproefde chemische behandelingen niet langer beschikbaar zijn. Vanaf dit jaar bieden we NUCROP aan landbouwers in Frankrijk, Duitsland, de BENELUX en het VK aan. We zijn blij met de twee prijzen en de erkenning van ons product als één van meest innovatieve technologieën in de aardappelteelt op de huidige markt”, aldus Hildo Brilleman, Regional General Manager EuMEA bij Nufarm.

Meer informatie over NUCROP is beschikbaar op www.nucrop.com

Mediacontact:
Christian Haschka
Head of Corporate Affairs EuMEA
[email protected]
Telefoonnummer: +49 152 29 40 58 71