Meer vraag naar granen
Het zal niemand ontgaan. Door diverse ontwikkelingen in de wereld stijgen de prijzen voor grondstoffen. Niet alleen gas en olie worden duurder. Dit geldt ook voor de prijzen van granen. Wist u dat Rusland met 118 miljoen ton de vierde producent ter wereld is? En dat Oekraïne met 65 miljoen ton op een achtste plek staat? En dat dit de grootste producenten in Europa zijn? Daar steken zowel België, met ongeveer 2,3 miljoen ton en Nederland 1,4 miljoen ton mager bij af. Door de toenemende vraag naar granen is het natuurlijk belangrijk en rendabel, om te gaan voor de hoogst mogelijke opbrengst.

Focus op onkruidbestrijding
Graantelers in ons land zijn ware specialisten. Bijna nergens ter wereld worden zulke hoge opbrengsten behaald als in België. Dit heeft alles te maken met de aandacht die aan de teelt wordt besteed. Een goede en tijdige bemesting met bodem- en bladmeststoffen is van groot belang. Minstens zo belangrijk is de onkruidbestrijding. Dit vindt in het voorjaar plaats in de periode maart/april, afhankelijk van de weeromstandigheden. Vooral groeistoffen/phenoxies zijn nog altijd zeer effectief dankzij een brede werking. Waar andere middelen te maken krijgen met resistente onkruiden geldt dit niet voor middelen als Duplosan Super, U46 D500 en U46 M750.

… en ziektebestrijding
Minstens zo belangrijk is de ziektebestrijding in granen. De graanteler heeft te maken met diverse graanziekten zoals septoria, gele en bruine roest, meeldauw en fusarium. De bestrijding van deze ziekten vraagt eveneens om breedwerkende middelen die vanaf de uitstoeling t/m de bestrijding tegen afrijpingsziekten zijn in te zetten. Nufarm biedt hierin een uitstekende oplossing met het middel Soleil, een breedwerkend fungicides voor de graanteelt.

Voorkom legering
Ongetwijfeld een van de belangrijkste oorzaken van opbrengstderving in granen is legering van het graangewas. Zorg daarom altijd voor een kort en stevig gewas. Ook hierin biedt Nufarm uitstekende oplossingen met de groeiregulatoren Stabilan, Ephon Top, Trimaxx en Optimus. Deze middelen zorgen niet alleen voor een steviger gewas en het voorkomen van legering. Ook hebben ze een positief effect op de opbrengst.

Hoge graanprijzen
Met de hogere graanprijzen loont het investeren in meer opbrengst. Door middel van de onkruidbestrijding, ziektebestrijding en het voorkomen van legering. Nufarm biedt daarin een breed aanbod aan middelen en oplossingen waarop telers elk jaar weer kunnen rekenen. En meer graan van eigen grond maakt ons ook nog eens minder afhankelijk van Russisch graan. Mooi dat onze boeren daaraan een bedrage leveren.