Düsseldorf, 04-07-2022 – Het Australische bedrijf Nufarm voor gewasbeschermingsmiddelen en speciale zaden en het Spaanse Futureco Bioscience breiden hun samenwerking uit. NoFly, een bio-insecticide dat voornamelijk wordt gebruikt in de groenteteelt onder glas, is nu beschikbaar voor telers in België en Nederland als onderdeel van Nufarms overkoepelende merk voor biologicals: NuBio. NoFly is de nieuwste toevoeging aan ons uitgebreide aanbod van biologische gewasbeschermingsmiddelen.

“NoFly is perfect voor iedereen die een efficiënte oplossing tegen witte vlieg en trips wil met sterk gereduceerd residu”, zegt Bart De Vroome, Marketing Manager BeNeLux.

NoFly is gebaseerd op de schimmel Cordyceps fumosorosea (vroeger ook wel Paecilomyces fumosoroseus of Isaria fumosorosea genoemd). Cordyceps fumosorosea is een entomopathogene schimmel die, na contact, de cuticula van het insect binnendringt. Een kiembuis groeit dan in de hemocoel, waarna de schimmel zich voortplant in het lichaam van het insect. De NoFly-infectiecyclus verloopt bijzonder snel: de eerste symptomen verschijnen binnen 24 uur na contact. Het insect sterft vervolgens door drainage van nutriënten, de vernietiging van weefsels en het vrijkomen van toxines.

“We zijn verheugd onze samenwerking met Nufarm uit te breiden”, zegt Rafael Juncosa, President & CEO van Futureco Bioscience. “Deze uitbreiding is een logisch gevolg van de samenwerking op de Spaanse markt. Ik ben ervan overtuigd dat een langdurig partnerschap tussen Futureco Bioscience en Nufarm een belangrijke bijdrage kan leveren om het gebruik van pesticiden terug te dringen tegen 2030, zoals bepaald in de EU-strategie Farm to Fork (F2F).”

Nufarm distribueert al meer dan 20 jaar biologische gewasbeschermingsmiddelen op de Europese markt. De portfolio in België en Nederland omvat al producten zoals Fado, een sterk preventief bio-fungicide tegen echte meeldauw (alleen in Nederland verkrijgbaar), en de bio-insecticiden Dipel DF, dat direct de aantasting van appels, groenten en snijbloemen voorkomt, en NeemAzal-T/S, dat zeer actief is tegen zuigend en vretend ongedierte.

Over Nufarm
Nufarm Limited is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen en zaadtechnologieën. Ons team van meer dan 2500 mensen levert een essentiële bijdrage aan onze reputatie op het gebied van kwaliteitsproducten die voldoen aan de behoeften van telers, klantenservice en partnerschap in belangrijke landbouwmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië-Oceanië. Nufarm is genoteerd aan de Australische effectenbeurs (symbool NUF) en ons hoofdkantoor is gevestigd in Melbourne, Australië.

Over Futureco
Futureco Bioscience is een in Barcelona gevestigd agrobiotechnologisch bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie en de wereldwijde commercialisering van doeltreffende en milieuvriendelijke biologische gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten voor regeneratieve landbouw.

Meer informatie: 
Christian Haschka
Head of Corporate Affairs EuMEA
[email protected]
( +49 152 29 40 58 71