Packo Agri; Nufarm en crop.zone werken samen om NUCROP, de revolutionaire hybride elektrische gewasbeschermingsoplossing, naar de Belgische landbouwers te brengen.

De Belgische verdeler van landbouwmachines Packo Agri, de Australische specialist in gewasbescherming Nufarm en het Duitse agritech bedrijf crop.zone kondigen met genoegen hun plannen aan om NUCROP, de innovatieve hybride elektrische gewasbeschermingsoplossing, in 2023 op de Belgische markt te brengen.

Als onderdeel van de Royal Reesink Groep is Packo Agri verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en het onderhoud van de NUCROP-machines die zijn ontworpen en gebouwd door crop.zone in Aken, Duitsland, terwijl Nufarm de agronomische expertise zal bieden en Volt.fuel zal leveren aan distributiepartners in België.

De lancering van NUCROP op de Benelux markt is een belangrijke mijlpaal in landbouwinnovatie en Packo Agri is er trots op deel uit te maken van deze missie. In 2023 zal NUCROP zich richten op loofdoding aardappelen. Naast loofdoding aardappelen zal in de nabije toekomst ook andere toepassingen, waaronder o.a. loofdoding groenbemesters, onkruidbestrijding voor zaai en stoppeltoepassingen naar de markt worden gebracht.

De prestaties van loofdoding van NUCROP zijn uitzonderlijk, en het heeft vele unieke verkoopargumenten, waaronder beter oogstmanagement, verbeterde schilkwaliteit, duurzaamheid, verminderde afhankelijkheid van weersomstandigheden en geen noodzaak voor drift reducerende maatregelen.

Claude Packo, Managing Director van Packo Agri, zegt: “Ons partnerschap met zowel crop.zone als Nufarm en de lancering van NUCROP in België is een belangrijke mijlpaal voor Packo Agri. We zijn verheugd dat we onze klanten de nieuwste landbouwtechnologie kunnen aanbieden en dat we aan de basis staan van deze landbouwbeweging. Ons doel is om Belgische landbouwers te voorzien van de nieuwste en meest innovatieve technologie.

Hildo Brilleman, Regional General Manager EuMEA van Nufarm, is al even enthousiast: “Onze samenwerking met Packo Agri en de lancering van NUCROP in België toont onze inzet om aanzienlijke vooruitgang te boeken in de duurzame landbouw. Wij willen de Belgische landbouwers steunen in hun inspanningen om gezondere en duurzamere gewassen te telen en zijn er trots op deel uit te maken van dit initiatief.

Dirk Vandenhirtz, CEO en oprichter van crop.zone, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd dat we in Packo Agri een gevestigde en ervaren partner hebben gevonden om de NUCROP-oplossing in België aan te bieden.

Over Packo Agri

PACKO AGRI is één van de twee business units van PACKO NV, een gevestigde Belgische distributeur van verschillende merken landbouwmachines die tot de wereldleiders in hun sector behoren. Elke business unit van PACKO NV biedt commerciële en technische ondersteuning aan zijn netwerk van gecertificeerde dealers. PACKO AGRI richt zich op de verkoop en marketing van landbouwmachines: machines voor hooibouw, grondbewerking en zaaien, kunstmeststrooiers, spuiten, gewasverzorging, graslandverzorging en machines voor voedertechniek van de merken Kuhn, Köckerling, Agricola Italiana, Kerner, Bergmann en Einböck. PACKO AGRI opereert in België vanuit het hoofdkantoor in Zedelgem en de dochteronderneming in Ciney.

Over Nufarm

Nufarm Limited is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen en zaadtechnologie. Ons team van meer dan 2.500 medewerkers staat garant voor kwaliteitsproducten die voldoen aan de behoeften van telers, klantenondersteuning en partnerschap op belangrijke landbouwmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. Nufarm staat genoteerd aan de Australian Securities Exchange (ticker symbol NUF) en heeft zijn hoofdkantoor in Melbourne, Australië.

Over CROP.ZONE

De hybride onkruidbestrijdingsoplossing van CROP.ZONE is een duurzaam alternatief voor chemische herbiciden. NUCROP is de elektrische oplossing voor elke teler die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor onkruidbestrijding en loofdoding zonder residu. Onze technologie biedt aanzienlijke voordelen voor elke duurzame landbouw, maakt natuurbehoud, regeneratieve en biologische landbouw mogelijk en helpt alle telers om onkruid te bestrijden. Residuvrije loofdoding en wettelijke wachttijden maximaliseren de flexibiliteit voor telers en de acceptatie door de consument, terwijl de risico’s voor de voedingsindustrie en de detailhandel tot een minimum worden beperkt.