NUCROP is een hybride elektrische gewasbeschermingsoplossing voor loofdoding in aardappelen. De technologie is een effectieve methode voor loofdoding zonder chemie. NUCROP is ontwikkeld door Nufarm samen met het Duitse start-up in agrotechnologie CROP.ZONE. Door het gebruik van een geleidende vloeistof (Volt.fuel) en elektrische stroom (Volt.apply) wordt het behandelde loof gedood.

ALLE VOORDELEN VAN NUCROP OP EEN RIJ: 

  • Residuvrij, geen drift, geen wachttijden
  • Sneller effect dan chemische behandeling
  • Geen negatieve effecten op aardappelkwaliteit
  • Kan worden gebruikt in combinatie met conventionele methoden
  • Sluit aan bij de doelstellingen van de EU-farm-to-fork- en klimaatstrategie
  •  

Zo werkt NUCROP

NUCROP in de media

Twee awards bij de Potato Europe Innovation Awards

Aardappelexperts van over de hele wereld hebben NUCROP verkozen tot meest innovatieve nieuwe technologie in de aardappelteelt. Als een van de 30 inzendingen voor de Potato Europe Innovation Awards won NUCROP naast de publieksprijs ook de zilveren medaille. Beide awards werden op 1 september 2021 uitgereikt in Lelystad, Nederland. 

NUCROP wint twee prijzen!
Heeft u vragen?

Onze NUCROP expert helpt u graag verder!

Contact opnemen

NUCROP is zeer effectief!

Testresultaten van het seizoen 2021

Nucrop biedt een innovatieve methode die effectief is in aardappelloofdoding. Meerjarige proeven in Nederland, België en Duitsland laten zien dat NUCROP een ideale aanvulling is in aardappelloofdoding, zowel in pootgoed als in consumptie. NUCROP laat uitstekende resultaten zien in pootgoed gevolgd door een eventuele correctie bespuiting met een chemisch product. In consumptie is één toepassing voldoende. Daarnaast overtreft NUCROP door een snelle aanvangswerking ten opzichte van een chemische toepassing, waardoor een betere controle over de oogsttijd mogelijk is.

Proefresultaten

Resultaten consumptie aardappelen

Dag van toepassing

15-9-2021

Dag 5 NA toepassing

Dag 10 NA toepassing

NUCROP in actie-NUCROP Testrit

 

Over Nufarm

Nufarm is een van ’s werelds toonaangevende ontwikkelaars en producenten van gewasbeschermingsmiddelen en speciale zaden. Al meer dan 100 jaar vinden we effectievere manieren om ziekten, onkruid en plagen te bestrijden om opbrengsten van de gewassen van onze klanten te verhogen door toonaangevende wetenschappelijke doorbraken om te zetten in lokale oplossingen.

Door de jaren heen heeft Nufarm consequent nieuwe oplossingen ontwikkeld om te voldoen aan de veranderende behoeften van boeren en misschien is er nooit een een spannender moment geweest om deel uit te maken van de agribusiness. Boeren over de hele wereld worden uitgedaagd om meer voedsel te produceren met minder hulpbronnen en lopen steeds meer voorop bij wereldwijde inspanningen om de impact van de mensheid op onze kostbare ecosystemen te verminderen.

De producten en oplossingen van Nufarm, zowel op het gebied van conventionele chemie als biologische producten, spelen een belangrijke rol bij het helpen van boeren om meer mensen te voeden en natuurlijke hulpbronnen zoals land en water efficiënter te gebruiken. Met productie- en verkooplocaties in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en de Verenigde Staten heeft Nufarm meer dan 2500 mensen in dienst, die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan de reputatie van het bedrijf op het gebied van kwaliteitsproducten, innovatie en marketing en technische ondersteuning van wereldklasse.

Samenwerkingspartner

Over CROP.ZONE

De hybride gewasbeschermingsoplossing van crop.zone biedt een duurzaam alternatief voor chemische herbiciden. crop.zone is de elektrificerende oplossing voor elke teler die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor onkruidbeheersing en volledige loofdoding. De technologie biedt aanzienlijke voordelen voor elke vorm van duurzame landbouw, faciliteert conservering, regeneratieve agricultuur en biologische landbouw en helpt alle landbouwers bij de beheersing van moeilijke onkruiden. Volledige loofdoding en wettelijke wachttijden voor de afbraak van chemische stoffen maximaliseert de flexibiliteit van de producenten en de acceptatie door de consumenten, terwijl de risico’s voor de levensmiddelenindustrie en de detailhandel tot een minimum worden beperkt.