NUCROP is de nieuwe manier van loofdoding zonder chemie. Door het gebruik van een geleidende vloeistof (VOLT.FUEL) en elektrische stroom (Volt.apply) wordt het behandelde loof gedood. Het resultaat is indrukwekkend. De loofdoding zet vrijwel onmiddellijk in. Belangrijk voor het oogstmanagement. NUCROP is gewasveilig én duurzaam. Die combinatie van voordelen maakt NUCROP tot de nieuwe norm in loofdoding. Een echte gamechanger.

Alle voordelen op een rij
Toepassing van NUCROP is veilig en duurzaam. We hebben alle voordelen voor u samengevat. Ga naar alle voordelen.

Voordelen NUCROP

Alles weten over NUCROP. Download dan hiernaast de whitepaper

 

Download het NUCROP whitepaper. Vul hier eerst uw gegevens in.

"*" geeft vereiste velden aan

Werk:

By selecting the checkbox above, you are agreeing Nufarm can send you relevant Marketing Communications. You are able to unsubscribe at any time, by updating your preferences. Learn more

I agree to receive marketing Communications from Nufarm*
NUCROP in de praktijk

NUCROP is zeer effectief
De afgelopen jaren is er volop ervaring met NUCROP opgedaan in de praktijk. En die ervaringen zijn positief. Aardappeltelers ervaren een snelle loofdoding en een snelle velvastheid. NUCROP biedt de teler de mogelijkheid om beter te sturen op maatvoering (vooral belangrijk bij pootgoed en tafelaardappelen) en het rooien (oogstmanagement). In industrieaardappelen volstaat een behandeling aan het eind van de groeicyclus.

Lees ook het verhaal van aardappelteler Gerben van Dueren den Hollander. 

NUCROP: duurzame loofdoding zonder residu
De landbouw staat voor de uitdaging om het gebruik van chemie te reduceren. NUCROP biedt hierin de oplossing voor loofdoding in aardappelen. De toepassing is duurzaam in meerdere opzichten. NUCROP heeft geen residu en NUCROP is tot twintig keer energiezuiniger dan loofbranden (nu nog toegepast in de biologische teelt) en vergelijkbaar met de energiebehoefte bij loofklappen.

Maatschap De Wilhelminahoeve in Wilhelminadorp zet ook in op een duurzame bedrijfsvoering. Lees daarom ook de visie van directeur Vincent Coolbergen op het verduurzamen met NUCROP.

NUCROP heeft positief effect op ziektedruk
In tegenstelling tot loofklappen, creëert NUCROP geen wonden aan blad en stengel. De kans op bacterieziek is hierdoor kleiner. In de pootgoedteelt speelt virusoverdracht na loofdoding een rol van betekenis.
Over virusoverdracht in relatie tot loofdoding is er contact met de NAK.

Daarom ging Nufarm in gesprek met Ad Toussaint, beleidsmedewerker keuringszaken binnen de NAK. Lees het verhaal. 

Bekijk video

Stefan Jongejan, Dick Klok Cultuurtechniek

 

NUCROP proeven Sint-Annaland, juni 2023

Heeft u vragen?

Onze NUCROP expert helpt u graag verder!

Contact opnemen

Proefresultaten

Onderstaand een overzicht van proeven uit 2021.

Snelheid loofdoding
NUCROP laat gemiddeld een veel snellere aanvangswerking zien dan met gangbare gewasbeschermingsmiddelen of de combinatie loofklappen met een bespuiting. 

Stengel en blad
Onderstaande tabel onderschrijft met proeven in Emmeloord de effectiviteit van NUCROP bij een rijsnelheid van 5 km/uur. Kijk vooral naar de grote verschillen tussen 1x NUCROP en 2x chemie. 

Adviezen en beschikbaarheid

Adviezen NUCROP in 2023
NUCROP is toegelaten in pootgoed-, industrie-, tafelaardappelen. In onze advisering werken wij nauw samen met de adviseurs van gewasbeschermingsmiddelen.

Klik hier voor de adviezen 2023 

adviezen nucrop

 

Beschikbaarheid NUCROP in 2023 (België).
NUCROP is nieuw in België. Nufarm trekt samen op met Packo Agri. Packo Agri verzorgt als importeur van landbouwmechanisatie, verkoop, service en onderhoud van de machines. Er zijn in 2023 twee machines beschikbaar. Doelstelling is dat deze machines in verschillende regio’s worden ingezet.

 

NUCROP: succesvol door samenwerking in de keten
NUCROP is ontwikkeld door Nufarm en crop.zone. Een samenwerking kortom tussen twee bedrijven gespecialiseerd in respectievelijk technologie en biologie. Voor de marktintroductie in Nederland wordt gebruik gemaakt van de kennis, het netwerk en de service van Kamps de Wild. Maar daarnaast zijn ook technisch specialisten, loonbedrijven, aardappeltelers en de verwerkende industrie betrokken bij NUCROP. Verder wordt de pers voortdurend op de hoogte gehouden. Onderstaand een overzicht van de betrokkenen:

crop.zone
crop.zone is een innovatief Duits bedrijf dat onder andere duurzame alternatieven voor chemische herbiciden en loofdoding ontwikkelt. De door hen ontwikkelde technologie staat aan de basis van NUCROP.

Nufarm
Nufarm is een toonaangevende Australische ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen en zaadtechnologieën.

 

Evenementen

NUCROP demonstratie bij Fiwap en Inagro

Ook dit jaar doen we in België verder onderzoek en demonstraties met onze Nucrop techniek. Bij Inagro en Fiwap kwamen heel wat geïnteresseerden kijken hoe we aardappelen op een alternatieve manier kunnen loofdoden. 

 

 

Over Nufarm en samenwerkingspartners

Nufarm is een van ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaars en producenten van gewasbeschermingsmiddelen en speciale zaden. Al meer dan 100 jaar vinden we effectievere manieren om ziekten, onkruid en plagen te bestrijden om opbrengsten van de gewassen van onze klanten te verhogen door toonaangevende wetenschappelijke doorbraken om te zetten in lokale oplossingen.

Door de jaren heen heeft Nufarm consequent nieuwe oplossingen ontwikkeld om te voldoen aan de veranderende behoeften van boeren en misschien is er nooit een een spannender moment geweest om deel uit te maken van de agribusiness. Boeren over de hele wereld worden uitgedaagd om meer voedsel te produceren met minder hulpbronnen en lopen steeds meer voorop bij wereldwijde inspanningen om de impact van de mensheid op onze kostbare ecosystemen te verminderen.

De producten en oplossingen van Nufarm, zowel op het gebied van conventionele chemie als biologische producten, spelen een belangrijke rol bij het helpen van boeren om meer mensen te voeden en natuurlijke hulpbronnen zoals land en water efficiënter te gebruiken. Met productie- en verkooplocaties in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en de Verenigde Staten heeft Nufarm meer dan 2500 mensen in dienst, die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan de reputatie van het bedrijf op het gebied van kwaliteitsproducten, innovatie en marketing en technische ondersteuning van wereldklasse.

Samenwerkingspartner

Over CROP.ZONE

De hybride gewasbeschermingsoplossing van crop.zone biedt een duurzaam alternatief voor chemische herbiciden. crop.zone is de elektrificerende oplossing voor elke teler die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor onkruidbeheersing en volledige loofdoding. De technologie biedt aanzienlijke voordelen voor elke vorm van duurzame landbouw, faciliteert conservering, regeneratieve agricultuur en biologische landbouw en helpt alle landbouwers bij de beheersing van moeilijke onkruiden. Volledige loofdoding en wettelijke wachttijden voor de afbraak van chemische stoffen maximaliseert de flexibiliteit van de producenten en de acceptatie door de consumenten, terwijl de risico’s voor de levensmiddelenindustrie en de detailhandel tot een minimum worden beperkt.