Elektrische loofdoding. Veilig en effectief met grote voordelen voor de aardappelteler. Geen residu. Lees er meer over. 

GAMECHANGER LOOFDODING AARDAPPELEN
NUCROP is de nieuwe manier van loofdoding waarbij gebruik wordt gemaakt van een geleidende vloeistof (VOLT.FUEL) en elektrische stroom (Volt.apply). Na behandeling zet de loofdoding vrijwel onmiddellijk in. Het is gewasveilig én duurzaam. Die combinatie van voordelen maakt NUCROP tot een echte gamechanger.

NUCROP nieuwe manier van loofdoding
Voor loofdoding in aardappelen zijn meerdere middelen beschikbaar. De aardappelteler bepaalt zijn keuze afhankelijk van ras, grondsoort en type teelt (pootgoed-, consumptie- of zetmeelaardappelen). De meest gebruikte methodes zijn chemische loofdoding (hiervoor zijn steeds minder middelen beschikbaar), loofklappen vaak in combinatie met chemische loofdoding, looftrekken en soms ook loofbranden. De gekozen methode hangt samen met zaken als effectiviteit en praktische overwegingen. Met bij elke keuze voor- en nadelen. Nu is er een nieuwe methode: NUCROP elektrische loofdoding. Een methode met grote voordelen voor de aardappelteler.

NUCROP elektrische loofdoding
NUCROP is nieuw en revolutionair. Met voorop de tractor een spuitboom die geleidingsvloeistof VOLT.FUEL over het gewas sproeit. Waarna achter de tractor de elektrische stroom wordt toegediend. Het resultaat is indrukwekkend. De loofdoding verloopt snel, zelfs sneller dan met de gangbare middelen. NUCROP kan dan ook worden gezien als een gamechanger als het gaat over loofdoding in aardappelen.

NUCROP in de media

Twee awards bij de Potato Europe Innovation Awards

Aardappelexperts van over de hele wereld hebben NUCROP verkozen tot meest innovatieve nieuwe technologie in de aardappelteelt. Als een van de 30 inzendingen voor de Potato Europe Innovation Awards won NUCROP naast de publieksprijs ook de zilveren medaille. Beide awards werden op 1 september 2021 uitgereikt in Lelystad, Nederland. 

NUCROP wint twee prijzen!
Heeft u vragen?

Onze NUCROP expert helpt u graag verder!

Contact opnemen

Proefresultaten

Onderstaand een overzicht van proeven uit 2021.

Snelheid loofdoding
NUCROP laat gemiddeld een veel snellere aanvangswerking zien dan met gangbare gewasbeschermingsmiddelen of de combinatie loofklappen met een bespuiting. 

Stengel en blad
Onderstaande tabel onderschrijft met proeven in Emmeloord de effectiviteit van NUCROP bij een rijsnelheid van 5 km/uur. Kijk vooral naar de grote verschillen tussen 1x NUCROP en 2x chemie. 

NUCROP: conclusies en voordelen

NUCROP maakt het verschil bij loofdoding in aardappelen. Onderstaand de belangrijkste voordelen:

  • Residuvrij, geen drift, geen wachttijden
  • Sneller effect dan andere methodes
  • Geen negatieve effecten op aardappelkwaliteit
  • Kan worden gebruikt in combinatie met conventionele methoden
  • Sluit aan bij de doelstellingen Van boer tot bord-strategie
  • Beter managen van de oogstwerkzaamheden

 

NUCROP: succesvol door samenwerking in de keten
NUCROP is ontwikkeld door Nufarm en crop.zone. Een samenwerking kortom tussen twee bedrijven gespecialiseerd in respectievelijk technologie en biologie. Voor de marktintroductie in Nederland wordt gebruik gemaakt van de kennis, het netwerk en de service van Kamps de Wild. Maar daarnaast zijn ook technisch specialisten, loonbedrijven, aardappeltelers en de verwerkende industrie betrokken bij NUCROP. Verder wordt de pers voortdurend op de hoogte gehouden. Onderstaand een overzicht van de betrokkenen:

crop.zone
crop.zone is een innovatief Duits bedrijf dat onder andere duurzame alternatieven voor chemische herbiciden en loofdoding ontwikkelt. De door hen ontwikkelde technologie staat aan de basis van NUCROP.

Nufarm
Nufarm is een toonaangevende Australische ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen en zaadtechnologieën.

 

Evenementen

INTERPOM

NUCROP machine aanwezig op INTERPOM

INTERPOM is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs voor de hele aardappelbranche in Europa waar de volledige keten vertegenwoordigd is: van teelt tot verwerking en vermarkting.

INTERPOM presenteert een bijzonder compleet en gespecialiseerd aanbod aan producten, machines en diensten specifiek voor de aardappelsector. De beurs is een belangrijk ontmoetingsplatform voor zowel telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars van verse en verwerkte aardappelen uit heel Europa, en ook steeds meer uit andere continenten.

Zien we u daar?

Website: https://www.interpom.be/nl/
Locatie: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk

Data: 27, 28 en 29 november 2022

    

Tevens zijn we verheugd te kunnen melden dat we met NUCROP geselecteerd zijn voor de Innovation tour! Klik hier voor meer informatie.

NUCROP elektrische loofdoding is duurzaam, veilig en effectief: een gamechanger in loofdoding. Vergeet daarom niet onze stand te bezoeken.

U vindt ons op nummer 552.

NUCROP demonstratie bij Fiwap en Inagro

Ook dit jaar doen we in België verder onderzoek en demonstraties met onze Nucrop techniek. Bij Inagro en Fiwap kwamen heel wat geïnteresseerden kijken hoe we aardappelen op een alternatieve manier kunnen loofdoden. 

 

 

Over Nufarm

Nufarm is een van ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaars en producenten van gewasbeschermingsmiddelen en speciale zaden. Al meer dan 100 jaar vinden we effectievere manieren om ziekten, onkruid en plagen te bestrijden om opbrengsten van de gewassen van onze klanten te verhogen door toonaangevende wetenschappelijke doorbraken om te zetten in lokale oplossingen.

Door de jaren heen heeft Nufarm consequent nieuwe oplossingen ontwikkeld om te voldoen aan de veranderende behoeften van boeren en misschien is er nooit een een spannender moment geweest om deel uit te maken van de agribusiness. Boeren over de hele wereld worden uitgedaagd om meer voedsel te produceren met minder hulpbronnen en lopen steeds meer voorop bij wereldwijde inspanningen om de impact van de mensheid op onze kostbare ecosystemen te verminderen.

De producten en oplossingen van Nufarm, zowel op het gebied van conventionele chemie als biologische producten, spelen een belangrijke rol bij het helpen van boeren om meer mensen te voeden en natuurlijke hulpbronnen zoals land en water efficiënter te gebruiken. Met productie- en verkooplocaties in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en de Verenigde Staten heeft Nufarm meer dan 2500 mensen in dienst, die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan de reputatie van het bedrijf op het gebied van kwaliteitsproducten, innovatie en marketing en technische ondersteuning van wereldklasse.

Samenwerkingspartner

Over CROP.ZONE

De hybride gewasbeschermingsoplossing van crop.zone biedt een duurzaam alternatief voor chemische herbiciden. crop.zone is de elektrificerende oplossing voor elke teler die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor onkruidbeheersing en volledige loofdoding. De technologie biedt aanzienlijke voordelen voor elke vorm van duurzame landbouw, faciliteert conservering, regeneratieve agricultuur en biologische landbouw en helpt alle landbouwers bij de beheersing van moeilijke onkruiden. Volledige loofdoding en wettelijke wachttijden voor de afbraak van chemische stoffen maximaliseert de flexibiliteit van de producenten en de acceptatie door de consumenten, terwijl de risico’s voor de levensmiddelenindustrie en de detailhandel tot een minimum worden beperkt.