Nieuwe curatieve insectenbestrijding zonder residu in bedekte vruchtgroenten met NoFly

In een tijd dat de druk door plaagsinsecten als trips en wittevlieg, maar ook luizen en spint af en toe voor hoofdbrekens zorgt bij telers, is er ook goed nieuws te melden. De toelating van het biologische middel NoFly op de Nederlandse markt. Het is een belangrijke aanvulling. Niet alleen door de insectendruk, maar ook door het verdwijnen van middelen en door de beperkingen als gevolg van minder toegelaten bespuitingen. NoFly is daarom een welkome aanvulling. Temeer omdat het middel zich al meer dan bewezen heeft in andere landen.

Hoe werkt NoFly?

NoFly is een biologisch middel op basis van de schimmel Isaria fumosorosea (FE9901). De schimmel herkent schadelijke insecten zoals trips en wittevlieg en dringt het insect binnen 24 uur binnen. Daar vermeerdert de schimmel zich ten koste van het insect (het is een pathogene schimmel) dat vervolgens na circa 72 uur sterft.

Waar ligt de kracht van NoFly?

NoFly is een biologische insecticide die curatief kan worden ingezet tegen witte vlieg en trips in glasgroenten. Daarnaast heeft NoFly geen residu en kan het veilig ingezet worden in combinatie met natuurlijke vijanden. Dit maakt dat NoFly ideaal past in een ICM strategie en veelal veilig kan worden ingezet. NoFly is dan ook een welkome aanvulling op het NuBio assortiment van Nufarm.


Effectiviteit in verschillende stadia

Een vraag die we vaak krijgen is: In welk stadium van het insect kan ik het beste ingrijpen?  Meestal lopen er in de teelt meerder cycli door elkaar. Het middel NoFly werkt zowel op de eitjes, larven en adulten. Voor nog betere resultaten, raad Nufarm aan om NoFly in te zetten in het larvale stadium tegen wittevlieg en in het adulte stadium bij trips.

 

 

 


Voor een veilige balans

Essentieel in de gewasbescherming onder glas is de natuurlijke balans. NoFly is volledig veilig en effectief in te zetten tegen vooral trips en wittevlieg. NoFly (de schimmel Isaria fumosorosea) is  veilig voor bijen en hommels alsmede voor roofmijten en roofwantsen. Ook kan NoFly met een breed spectrum van middelen worden gecombineerd binnen de spuitschema’s. Voor meer informatie klik hier .

 

 

 

 


Toelatingen en adviezen

Onderstaand het overzicht van de actuele toelatingen:

Verder zijn er toelatingen in de bedekte teelt van meloen, pompoen, stokslaboon, linzen en in de vaste plantenteelt.

 


Advies

Nufarm Benelux hanteert een standaardadvies van 2,5 kg per ha.


NoFLy is een welkome aanvulling op ons Nubio assortiment als curatieve biologische insecticide zonder residu

Tjeerd Peeters - Technical Advisor Benelux
Heeft u vragen?

Onze NoFly-expert helpt u graag verder!

Contact opnemen

NoFly

 • Erkenningsnummer: 9733P/B.
 • Tomaat.
 • Paprika.
 • Aubergine.
 • Komkommer.
 • Augurk.
 • Courgette.
 • Meloen.
 • Pompoen.
 • Stokslaboon.
 • Verpakking: 6 x 1 Kg. 

 

 

Voor meer informatie
We zijn er voor u