Meer eiwitrijk ruwvoer van het eigen bedrijf

Als melkveehouder bent u altijd op zoek naar het beste rendement. U wilt het beste uit uw melkvee halen en bent daarom ongetwijfeld veel in de stal te vinden. Maar niet alleen in de stal is rendement te behalen. Ook uw grasland is een belangrijke bron van inkomen waar meer rendement vaak mogelijk is. Goed presterende graslandpercelen leveren meer ruwvoer van een hogere kwaliteit op. En dat betekent direct een besparing op uw kosten voor ruwvoer

 

U scoort makkelijk met onkruidbestrijding in grasland

Het voorjaar wordt altijd gezien als het beste moment voor een onkruidbestrijding. In de eerste plaats natuurlijk omdat er een heel groeiseizoen voor u ligt. Door het uitvoeren van een onkruidbestrijding in het voorjaar profiteert u het hele jaar. Want onkruiden die verdwijnen bieden ruimte aan beter presterende grassen.

In de tweede plaats komt in het voorjaar de groei op gang. Hierdoor worden de onkruidbestrijdingsmiddelen goed door de plant opgenomen. Voor een goed bestrijdingseffect is het dus belangrijk dat de middelen goed worden opgenomen. Is er sprake van een koud en/of schraal voorjaar, dan is het beter om de onkruidbestrijding nog even uit te stellen tot de omstandigheden beter zijn. De loonwerker of uw adviseur van gewasbeschermingsmiddelen kan u daar meer over vertellen.

 

Veel voorkomende onkruiden

Hardnekkige onkruiden die veel in gras voorkomen zijn muur, herderstasje, paardenbloem, ridderzuring, boterbloem en speenkruid. Maar er zijn nog veel meer onkruiden die kunnen voorkomen. Vooral in eerstejaars grasland komen vaker veelknopigen (o.a. perzikkruid) en meldes voor.

 

Meer informatie en adviezen

Lees op onze website meer over de voordelen van onkruidbestrijding in grasland. U vindt daar tevens onze adviezen met de producten Cirran®, Jepolinex®Pro en Buttress® in combinatie met een mengpartner.