Düsseldorf/Aken, 20 januari 2021 – Het Australische bedrijf Nufarm voor gewasbeschermingsmiddelen en speciale zaden en de Duitse start-up in agrotechnologie CROP.ZONE kondigen de lancering aan van hun product NUCROP voor hybride elektrische gewasbescherming. Het concurrerende en duurzame alternatief voor loofdoding/onkruidbestrijding is beschikbaar voor telers en loonwerkers in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland via het Early Adopters-programma.

NUCROP combineert chemische en fysische processen in een overtuigende en duurzame oplossing voor loofdoding/onkruidbestrijding. Door een voorbehandeling van gewassen met een geleidende vloeistof en toepassing van een elektrische lading kunnen telers en loonwerkers aardappelloof en onkruid zeer efficiënt bestrijden en verbruiken ze minder energie dan bij conventionele onkruidbestrijdingstechnologieën.

In het Early Adopters-programma werken Nufarm en CROP.ZONE samen met distributeurs  gewasbescherming in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland om telers en loonwerkers toegang te bieden tot NUCROP-technologie. Het Early Adopters-programma zal zich richten op diverse gewassen en toepassingen, met een focus op loofdoding aardappelen in 2021. Het onderzoek naar andere toepassingen is momenteel lopende en zal op termijn beschikbaar zijn voor telers en loonwerkers. De NUCROP-technologie biedt telers en loonwerkers een echt alternatief voor chemische oplossingen tegen een concurrerende prijs, vooral voor gewassen waarvoor minder opties voor chemische onkruidbestrijding bestaan en die alternatieve technologieën vereisen.

Bezoek ons op www.nufarm.com of www.crop.zone voor meer informatie over het Early Adopters-programma.

Met NUCROP bieden Nufarm en CROP.ZONE een veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk alternatief om de Europese landbouw duurzamer te maken.

Over CROP.ZONE

CROP.ZONE is in 2019 opgericht door een team van experts die tientallen jaren ervaring hebben op het gebied van agrotechnologie. De hybride onkruidbestrijdingsoplossing van CROP.ZONE wordt momenteel actief op de markt gebracht en heeft bewezen doeltreffend te zijn voor loofdoding aardappelen en onkruidbestrijding. CROP.ZONE gebruikt elektro fysische oplossingen voor de bestrijding van onkruid en loofdoding. Hiermee biedt CROP.ZONE een alternatief instrument voor telers en loonwerkers met het oog op strengere regelgeving en hogere maatschappelijke verwachtingen. Dankzij de innovatieve gepatenteerde oplossing van CROP.ZONE kan het huidige gebruik van synthetische onkruidverdelgers in grote mate worden teruggebracht. CROP.ZONE biedt een concurrerend alternatief voor loofdoding/onkruidbestrijding, dat bijdraagt aan de optimalisatie van de opbrengst en de winstgevendheid van het landbouwbedrijf, terwijl tegelijkertijd een bijdrage wordt geleverd aan de duurzaamheidsdoelstellingen. De oplossingen van CROP.ZONE geven het bedrijf een sterke positie in de toekomstige landbouwmarkt.

Over Nufarm: Nufarm Limited is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen en zaadtechnologieën. Ons team van meer dan 2.500 mensen levert een essentiële bijdrage aan onze reputatie op het gebied van kwaliteitsproducten die voldoen aan de behoeften van telers, klantenservice en partnerschap in belangrijke landbouwmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië-Oceanië. Nufarm is genoteerd aan de Australische effectenbeurs (symbool NUF) en ons hoofdkantoor is gevestigd in Melbourne, Australië.

CONTACT MEDIA – NUFARM
Christian Haschka
Head of Corporate Affairs, EuMEA
[email protected]
+49 152 29 40 58 71

CONTACT MEDIA – CROP.ZONE
Michiel De Jongh
Strategic Advisor & CCO
[email protected]
+34 658 563 828