Op 31 augustus zal het easyconnect team aanwezig zijn op de Aardappeldemodag in Westmaas. Er zijn demonstraties over het gebruik van easyconnect. In dit bericht een update over de ervaringen van de pilot telers die easyconnect in 2021 hebben gebruikt.

 

In 2021 is de pilot van easyconnect 2020 uitgebreid naar 14 telers om ervaring op te doen met easyconnect en hun bevindingen te delen met het ontwikkelteam. Deze bevindingen zijn gebruikt voor verdere verbeteringen van het gesloten vulsysteem. De gebruikers gaven het easyconnect systeem gemiddeld een 7,2 voor algemene tevredenheid.

 

Gesloten vulsysteem

De easyconnect gebruikers waarderen ook het feit dat het gesloten vulsysteem gemakkelijk schoon te maken is, lekvrij aan- en af te koppelen is, de blootstelling van de operator verwaarloosbaar is, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden is.

Verbeterpunten

De telers merkten ook enkele verbeterpunten op. Het is belangrijk dat het doseren van kleine hoeveelheden nauwkeurig kan en dat easyconnect ook geschikt is voor alle soorten verpakkingen.

We zijn blij dat voor het belangrijkste verbeterpunt, namelijk het afmeten van kleine hoeveelheden, een deeldoseersysteem is ontwikkeld dat in 2022 door enkele pilottelers zal worden getest. Dit deeldoseersysteem vervangt de meetslang en zal het gebruik vergemakkelijken van het gesloten vulsysteem voor het afmeten van kleine hoeveelheden.

 

Verpakkingsformaten

De overige verbeterpunten nemen we ter harte. We zullen verder werken aan dit systeem dat past bij alle verpakkingsformaten, dus alle verpakkingen van 1 – 20 liter inhoud. Waar nodig zullen we de verpakkingen aanpassen.

Aardappeldemodag

Easyconnect staat tevens op de aardappeldemodag in de binnenbeurs op standnummer 41.