NUCROP loofdoding in de pers
Het kan aardappeltelers nauwelijks zijn ontgaan: de nieuwe manier van elektrische loofdoding met NUCROP. Dankzij deze nieuwe en innovatieve manier van loofdoding lukt het om de aardappelteelt verder te verduurzamen. Op vrijdag 1 juli was de landbouwpers uitgenodigd om uitgebreid kennis te maken. Zowel in Nederland als in België verschenen er daarna artikelen in de pers.

NUCROP is een gamechanger
Dat NUCROP een gamechanger voor loofdoding in aardappelen is, daarvan zijn de ontwikkelaars Nufarm en crop.zone overtuigd. Die overtuiging heeft alles te maken met de succesvolle proeven in 2021. Voor de marktintroductie in 2022 is samenwerking gezocht met Kamps de Wild die de import en de landelijke verdeling en service van de NUCROP machines verzorgd. De eerste vier machines staan dit jaar bij de Ploegmakers Groep in De Rips /  Loonbedrijf Van Dun (Noord-Brabant), Loonbedrijf van Dun Rutten (Flevoland) Loonbedrijf Westra, Franeker (Friesland) en Dick Klok Cultuurtechniek, Heenvliet (Zuid-Holland).

Brede aandacht in de pers
Op 1 juli was er een perspresentatie. Deze mocht rekenen op brede belangstelling. Vrijwel alle belangrijke uitgevers waren aanwezig. Zij kregen een uitgebreide presentatie en konden hun kritische vragen stellen. In de weken daarop verschenen zowel online als op papier artikelen. Daarin werd ingegaan op de doeltreffende technologie waarbij met gebruik van een geleidingsvloeistof de elektrische stroom effectief wordt toegediend.

Hoge verwachtingen
Nufarm zet zich op diverse manieren in om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Bart de Vroome, marketing manager bij Nufarm daarover: “Omdat er minder chemische middelen beschikbaar komen en er steeds meer eisen zijn voor emissiereductie, willen wij als Nufarm met effectieve nieuwe duurzame methodes komen. Daarom hebben we flink geïnvesteerd in deze technologie. We hebben in 2021 in proeven gezien dat onze methode voor elektrische loofdoding zeer effectief is. Telers en adviseurs, betrokken bij de proeven, bevestigen dat. Ik ben trots dat we dit jaar samen met Kamps de Wild de eerste vier machines op de Nederlandse markt introduceren. En ik ben ervan overtuigd dat deze methode kan uitgroeien tot dé standaard in loofdoding.”

NUCROP in de praktijk
Dit jaar is NUCROP in vier provincies aan het werk te zien. Bent u niet in de gelegenheid is om te kijken maar wilt u als aardappelteler meer weten over de voordelen van elektrische loofdoding met NUCROP? Dan kunt u hier het gratis whitepaper downloaden met informatie over de werking en de voordelen ten opzichte van andere manieren van loofdoding.