NUCROP wint Bronzen Sikkel
Van 14 t/m 17 september 2022 was in Biddinghuizen de zesde editie van Agrotechniek Holland. In zes edities (tweejaarlijks) uitgegroeid tot een toonaangevende beurs op het gebied van landbouwtechniek. Met ruim 500 merken 3000 machines en tractoren. Een van de hoogtepunten van de beurs is de uitreiking van de Bronzen Sikkel. Een belangrijke innovatieprijs. Vol trots kunnen we melden dat onze partner Kamps de Wild deze prijs tijdens de beurs in ontvangst mocht nemen voor NUCROP, de nieuwe en innovatieve manier van loofdoding in aardappelen.

10 genomineerden
Voor de innovatieprijs waren er in totaal 10 genomineerden en met grote namen als Agrifac, Kverneland, New Holland en Homburg Holland was het zeker geen gelopen race. Dat de Bronzen Sikkel aan Kamps de Wild en Nufarm met NUCROP is toegekend, heeft alles te maken met de duurzame manier van loofdoding door elektrische stroom in combinatie met toediening van geleidingsvloeistof VOLT.FUEL. De vakjury hierover: “Loofdoding is hiermee geheel zonder chemie mogelijk. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2022 meer dan verdient”.

Zo werkt NUCROP
NUCROP is ontwikkeld door Nufarm samen met crop.zone. Kennis van biologie en technologie komt binnen deze joint venture samen. Door middel van applicatoren ( elektrische geleiders) wordt over een werkbreedte tot 12 meter elektrische stroom aan stengel en blad toegediend. Alvorens de stroom wordt toegediend wordt met een spuitboom voorop de tractor een vloeistof met mineralen over het gewas gespoten. Deze vloeistof zorgt voor een optimale geleiding van de elektrische stroom. Kijk vooral ook op www.nufarm.com/nl/nucrop    

Wereldprimeur in de Benelux
Nufarm Benelux had de wereldwijde primeur met de marktintroductie NUCROP in Nederland. Om dat mogelijk te maken werd de samenwerking gezocht met Kamps de Wild, leverancier en importeur van landbouwmachines. Samen met Kamps de Wild zijn in 2022 vier loonbedrijven geselecteerd die de kansen van deze nieuwe technologie willen benutten. Ook adviseurs in de gewasbescherming zijn nauw betrokken bij de inzet van NUCROP. Met de opgedane ervaringen wordt NUCROP volgend jaar verder uitgerold; met grote waarschijnlijkheid ook in België.

Meer weten over NUCROP
Voor meer informatie over NUCROP kunt u zowel terecht bij Nufarm als bij Kamps de Wild.