Trimaxx yhtä tehokas kuin muut trineksapakkivalmisteet

Kasvunsäädevalmiste Trimaxx sisältää trineksapakkia 175 g/l ja sillä on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tuottavat tehokkaan kasvunsäätövaikutuksen. Trimaxx antaa hyvän tehon pienemmällä tehoainemäärällä.

Edut juontavat juurensa siitä, miten tämä tuote on formuloitu ja miten tehokkaasti tämä formulaatio imeytyy lehdiltä ja kulkeutuu kasvissa.

 

Kuva 1.  Kun pintajännitys pienenee, kosketuspinta lehdellä kasvaa ja imeytyminen tehostuu.

Ainutlaatuisen formuloinnin tuloksena on hyvin rasvahakuinen (lipofiilinen) tuote, jonka pisarat läpäisevät kasvin vahakerroksen. Kun myös pintajännitys alenee, pisaroiden kosketuspinta lehdillä kasvaa. Kuvassa 1 esitetyllä tavalla nämä ominaisuudet yhdessä maksimoivat aineen imeytymisen kasviin.

Kun ruiskutusnesteen peittävyys lehtipinnasta kasvaa, imeytyminen nopeutuu ja tehostuu kuten on vehnällä ja ohralla kokein osoitettu. Imeytymisnopeutta mitattiin sekä Trimaxxilla että standardivalmisteella. Jo 5 tunnin kuluttua oli Trimaxxin ruiskutusnesteestä imeytynyt n. 85 – 90 %, kun standardivalmisteella ruiskutusnesteestä oli samassa ajassa imeytynyt vajaa 40 %. Ks. Kuva 2.

Trimaxx formulaatio on viljelykasville hellävarainen, vaikka se imeytyy nopeasti.

Kuva 2. Viiden tunnin kuluttua on 85 – 90 % Trimaxxin ruiskutusnesteestä imeytynyt, kun trineksapakkia sisältävällä standardivalmisteella imeytynyt osuus on vajaa 40 %.

Kenttäkokeet ovat osoittaneet, että Trimaxx on yhtä tehokas kuin standardi trineksapakkivalmiste käyttömäärän ollessa sama, esim. 0,8 l/ha. Sen mukainen on myös tuotteen rekisteröintikokeista  annettu lausunto: ” Trimaxille suositellaan samoja käyttömääriä kuin standardivalmisteella on.”

Trimaxx on hyväksytty kasvunsääde kaikille viljoille ja heinien siemenviljelyksille