Düsseldorf / Aken 19 oktober 2020 

Het Australische bedrijf voor gewasbeschermingsmiddelen en speciale zaden Nufarm en de Duitse start-up op het gebied van agtech CROP.ZONE hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel van de samenwerking is om Nufarms en CROP.ZONE’s hybride oplossingen voor onkruidverdelging vanaf 2021 te lanceren in de belangrijkste Europese markten. Begonnen wordt met de implementatie van een early-adopters-programma voor het seizoen 2021 in de Benelux en Duitsland.

De innovatieve, gepatenteerde oplossingen vormen een aanvulling op bestaande, synthetische onkruidbestrijdingsmiddelen en bieden landbouwers een concurrerend en duurzaam alternatief voor onkruidbestrijding, dat helpt bij de optimalisatie van de opbrengst en de winstgevendheid van het bedrijf, maar ook bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Nufarm en CROP.ZONE combineren chemische en fysische processen tot een overtuigende en duurzame methode voor onkruidbestrijding. Door een voorbehandeling van gewassen met een organisch gereguleerde geleidende vloeistof en toepassing van een sequentieel elektrische lading kunnen landbouwers onkruidbestrijden met een zeer hoge efficiëntie en een lager energieverbruik dan bij de conventionele onkruidbestrijdingstechnologieën. Nufarm en CROP.ZONE bieden een veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk alternatief om de Europese landbouw duurzamer te maken. De oplossing wordt in 2021 eerst beschikbaar gesteld aan landbouwers in Duitsland en de Benelux.

DIRK VANDENHIRTZ, CEO van CROP.ZONE, zegt:
“We zijn verheugd dat we in Nufarm een strategische partner hebben gevonden met meer dan 100 jaar ervaring in gewasbescherming en een groeiende relatie met een sterk netwerk van distributeurs in heel Europa. Onze oplossingen voldoen aan de richtlijnen voor biologische landbouw en bieden landbouwers een snel, efficiënt en kosteneffectief alternatief voor bekendechemische behandelingen.”

HILDO BRILLEMAN, Regional General Manager EuMEA bij Nufarm, voegt toe:
“Voor ons als onkruidverdelgers is deze nieuwe technologie, met de brede werkingswijze, een spannende innovatie op het gebied van gewasbescherming die de landbouw duurzamer zal maken. Hiermee kunnen we onze klanten een echt alternatief bieden voor onze beproefde chemische oplossingen en dat tegen concurrerende prijzen, vooral bij gewassen waar de mogelijkheden voor chemische onkruidbestrijding zijn afgenomen en er behoefte bestaat aan alternatieve technologieën.”

Ga voor meer informatie naar www.crop.zone of www.nufarm.com

Over CROP.ZONE
CROP.ZONE is in 2019 opgericht door een ervaren team van agtech-experts met tientallen jaren ervaring op het vakgebied. Momenteel is CROP.ZONE met zijn hybride onkruidverdelgingsoplossing actief op de markt en toont zijn doeltreffendheid in onkruidbestrijding, het afbranden van gewassen en droogte vóór de oogst.

CROP.ZONE biedt elektrofysische oplossingen voor de bestrijding van onkruid en het beheer van droogte vóór de oogst. Hiermee biedt CROP.ZONE een alternatief instrument voor landbouwers met het oog op de toenemende regelgeving en maatschappelijke verwachtingen. De innovatieve gepatenteerde oplossing van CROP.ZONE kan een aanzienlijk deel van het huidige gebruik van synthetische onkruidverdelgers vervangen en biedt een concurrerend alternatief voor onkruidbestrijding, dat bijdraagt aan de optimalisatie van de opbrengst en de winstgevendheid van het boerenbedrijf, terwijl tegelijkertijd een bijdrage wordt geleverd aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Met deze oplossingen positioneert CROP.ZONE zich binnen de toekomst van de landbouw.

Over Nufarm:
Nufarm Limited is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen en zaadtechnologieën. Ons team van meer dan 2500 mensen levert een essentiële bijdrage aan onze reputatie op het gebied van kwaliteitsproducten die voldoen aan de behoeften van telers, klantenservice en partnerschap in belangrijke landbouwmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. Nufarm is genoteerd aan de Australische effectenbeurs (symbool NUF) en ons hoofdkantoor is gevestigd in Melbourne, Australië.

MEDIACONTACT BIJ NUFARM
CHRISTIAN HASCHKA
HEAD OF CORPORATE AFFAIRS, EUMEA
[email protected]
+49 152 29 40 58 71

MEDIACONTACT BIJ CROP.ZONE
MICHIEL DE JONGH
STRATEGIC ADVISOR & CCO
[email protected]
+49 240 859 803 50