Vi har i dom flesta delar av landet mycket god tillväxt just nu med hög luftfuktighet och varmt väder. Gör gärna behandlingen på kvällen eller tidig morgon när det är varmt på dagarna. Tänk på att det är mycket varmare strax ovanför grödan än högre upp i luften. Behandla inte på en stressad gröda. 

Det finns all anledning att göra sin tillväxtreglering i vårsäden under dessa förutsättningar.

Trimaxx har en mycket skonsam formulering som är tillåten i all stråsäd och i gräsfrö. Den rekommenderade dosen i stråsäd är 0,2- 0,4 L Trimaxx/ha i vårkorn och havre, i vårvete 0,3- 0,4 L Trimaxx/ha. 
Vid en tankbladning med en triazol bör dosen Trimaxx reduceras med 20 % gå dock inte under lägsta dosering för grödan.

Mer information om Trimaxx unika formulering.

MCPA verkar mycket snabbt och effektivt under dessa förutsättningar mot stora tistlar, molke, stora mållor, blåklint mfl. ogräs. Det är tillåtet att använda MCPA till flaggbladets slida just är synlig, BBCH 39.

Saracen har ett brett ogrässpektrum bland annat snärjmåra, blåklint, tistel, molke, vallmo mfl. ogräs. Det är tillåtet att använda Saracen i all stråsäd samt i etablerad slåttervall, betesvall (ej innehållande klöver eller lusern eller andra baljväxter) och gräsfrö till utsäde. Saracen får användas till flaggbladets slida just är synlig, BBCH 39.

 

Snabblänk till:
MCPA 750
Nufarm MCPA 750
Saracen
Trimaxx

Ring oss om du har några frågor
Andreas Johansson: 070-227 50 08!
Ingrid Bechtel: 0703-118 199!