Elke aardappel verdient de beste bescherming 
De bestrijding van Phytophthora in aardappelen vraagt om een aanpak van alterneren en combineren om zo aantasting door resistente stammen (EU43 en EU-46) te voorkomen. 

Phytophthora en resistente middelen 
In 2023 werd vrijwel overal Phytophthora in aardappelen gevonden. Op meerdere plekken liep het uit de hand vooral door de nieuwe stam EU-43 die minder gevoelig bleek voor maar liefst vier werkzame stoffen die breed werden toegepast. Daarbij is nog vrij onbekende EU-46 stam in opkomst. Alle reden om – nog beter dan anders – voorbereid te zijn.  


Kies voor alterneren en combineren 
De blokbespuitingen die telers gewend waren, worden niet langer geadviseerd. Breed gedragen, ook wetenschappelijk vanuit de WUR, is de keuze om middelen te combineren en te alterneren (af te wisselen) op zo breed grip te houden op de huidige resistente EU-43 stam en mogelijk nieuwe stammen. Tijdig preventief beschermen is belangrijk. Een beslissingsondersteunend systeem (BOS) helpt daarbij.  

Kies voor de Canvas-combinatie 
Nufarm adviseert al ruim tien jaar om Canvas te combineren met een partnermiddel. Deze keuze past beter dan ooit in de strategie om Phytophthora effectief te bestrijden. Net als in 2023 houden we hieraan vast, temeer Canvas ook aantasting door de EU-43 en EU-46 varianten goed weet te voorkomen. Schema’s zijn dit jaar complexer. Maar weet dat Canvas daarin uitstekend past. Met name vanaf de knolzetting tot de oogst in verband met de goede blad- én knolbescherming. Stem uw schema goed af met uw adviseur van gewasbeschermingsmiddelen. 

 


Onthoud vooral dit  

  • De kans op vroege Phytophthora in 2024 is reëel. 
  • Meer resistentie ligt op de loer. 
  • Begin op tijd met behandelen; combineer middelen én wissel af. 
  • Kies vanaf begin knolzetting voor Canvas met partner voor een goede blad- en knolbescherming. 

 

 

Wilt u meer informatie over Canvas? Laat hier uw gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

By selecting the checkbox above, you are agreeing Nufarm can send you relevant Marketing Communications. You are able to unsubscribe at any time, by updating your preferences. Learn more

I agree to receive marketing Communications from Nufarm*
Wilt u meer informatie over Canvas?
Neem contact op met onze Canvas expert

Canvas

  • Erkenningsnummer: 10168P/B
  • In aardappelen.
  • In aardappelpootgoedteelt.
  • Sierplanten (niet bestemd voor consumptie) (onder bescherming) (ornamentals).
  • Verpakking: 4 x 5L

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. 

Meer over Canvas

Folder Canvas 2024

Download nu
We zijn er voor u